Het Huis van de Samenleving nog even in de klem van de gemeenteraad

Omdat ‘onze’ wethouder Fortuyn niet het type is dat op zijn handen zit maar deze juist graag uit de mouwen steekt, zat er veel vaart in de doorontwikkeling van ons Huis van de Samenleving. Die doortastendheid in de uitvoering gaf vorig jaar wat reuring bij de collega’s in de gemeenteraad. Door middel van een motie ‘vreemd aan de orde’ werd daarom de opdracht gegeven een voorstel te fabriceren zodat de raad in debat kon gaan over de kaders en verdere invulling. Om het gemeentehuis van Lansingerland ook daadwerkelijk een Huis van de Samenleving te kunnen laten zijn, vinden wij het belangrijk dat er raadsbrede steun blijft voor dit concept. Om die reden steunden wij de motie, keken wij uit naar het aangekondigde debat en waren wij super nieuwsgierig naar de visie en voorstellen van de andere partijen. Dat laatste werd helaas een grote teleurstelling. lees meer

Daar waar woordvoerder Don van Doorn het betrouwbare Leefbaar 3B geluid liet horen, bleef het bij de andere fracties inhoudelijk stil. Een gemiste kans om de kwaliteit van de dienstverlening naar een hoger niveau te tillen en aanvullende criteria te stellen om het doorslaan van commercie in het bestuurlijk deel van het gemeentehuis te voorkomen. De toekomst zal uitwijzen of de balie van de Rabobank een succes zal worden, maar al te strikte regels zouden ook de komst van aanvullende horeca, de zittende bewakingsdienst, etc, onmogelijk maken. Besloten is nu om het debat over het Huis van de Samenleving te verbinden met het dienstverleningsconcept dat op korte termijn naar de raad komt.

Nog even het geheugen opfrissend: Leefbaar 3B heeft het verbeteren van de dienstverlening als belangrijk speerpunt opgenomen in het verkiezingsprogramma en staat daarnaast ook voor een optimale benutting en beschikbaarstelling van het gemeentehuis. Door voorzieningen toe te voegen, waar met name de gasten van ons huis baat bij hebben, vergroten wij de gastvrijheid. Het bespreekstuk dat voorlag maakte dat alles mogelijk en gaf zoals gezegd voldoende haakjes om ook de grenzen van de (commerciële) gastvrijheid te verkennen. In eerdere debatten heeft Leefbaar 3B al eens de opties naar voren gebracht om een balie van de politie in te richten zodat inwoners in persoon aangifte kunnen doen en het onderdak geven aan RTV Lansingerland zodat er vanuit ons eigen glazen huis kan worden uitgezonden.

Leefbaar 3B zal blijven strijden om het toch al kostbare Huis van Samenleving zo optimaal mogelijk in te zetten voor de inwoners, instellingen en bedrijven van Lansingerland en te blijven zoeken naar verstandig multifunctioneel gebruik.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*