Evaluatie Oud en Nieuw 2018 – 2019

Zoals ieder jaar is de viering van oud- naar nieuwjaar de meest spannende nacht als het gaat om veiligheid. Tijdens de vergadering van de raadscommissie Algemeen Bestuur van 16 januari 2019 heeft Marjolein Gielis (Leefbaar 3B) aan de burgemeester om een evaluatie van de afgelopen oudejaarsviering gevraagd.  Ook dit jaar zijn er helaas weer incidenten geweest. De raadsleden hebben van de afgelopen jaarwisseling nog geen terugkoppeling gehad over de incidenten en de kosten, die dat met zich mee hebben gebracht.

Er doen zich aardig wat wild west verhalen de ronde. Als raadsleden hierop aangesproken worden, willen zij de juiste gegevens hierover hebben. Burgemeester Van de Stadt gaf Marjolein Gielis volkomen gelijk. De exacte cijfers van de inventarisatie zijn nog niet bekend, maar er zal op hele korte termijn een brief naar de raad worden verzonden. lees meer

De burgemeester kon wel al een tipje van de sluier oplichten. Buurttoezicht Lansingerland sprak op hun website over een relatief rustig verlopen oudejaarsnacht. Dat is ook waar, zeker waar het gaat om de schade die de gemeente heeft geleden. Dit jaar gaat het om € 12.700. Dat is het één na laagste van de afgelopen tien jaar. Dus voor Lansingerland is het beeld redelijk gunstig en dat is een hard gegeven.

Minder hard zijn de beelden van anderen, die schade lijden. De burgemeester kan daar geen gegevens over geven, maar de abri’s, de reclameborden, de bushokjes en dergelijke zijn wat zwaarder getroffen dit jaar. Maar ook dat is relatief, want op een uitgaansavond sneuvelen ze ook. Hij heeft niet de cijfers van die partijen. Er is één uitzondering op het gunstige beeld en dat is het centrum van Berkel. Dat is klip en klaar. Daar zijn flinke vernielingen geweest. Dat irriteert de burgemeester zeer. Ook omdat die groep aan het begin van de avond al in de smiezen was. Dat heeft te maken met capaciteit. Daarom zal de burgemeester het aantal particuliere beveiligers tijdens de nacht van oud naar nieuwjaar verdubbelen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*