Chabottunnel

In een krantenartikel in het AD van 30 augustus 2018 stelt Ruud Reutelingsperger van het kunstenaarscollectief Observatorium voor, mede ook omdat het Chabot Museum in Rotterdam 25 jaar bestaat, de tunnel in de A16 Rotterdam in het Lage Bergse Bos de naam Chabottunnel te geven. Leefbaar 3B vindt dat een heel goed idee. Ook het Chabotmuseum in Rotterdam zou heel blij zijn als de tunnel de naam van deze bekende Lansingerlandse schilder krijgt.

Henk Chabot is een bekende kunstschilder/beeldhouwer. Hij woonde aan de Rotte in Bergschenhoek en had er ook zijn atelier, ongeveer waar de tunnel dadelijk onder de Rotte doorgaat. Chabot heeft prachtige schilderijen en beeldhouwwerken gemaakt. Een van zijn bekendste schilderijen is “De brand van Rotterdam”, gemaakt in mei 1940. Chabot werd in 1894 geboren en is in 1934 aan de Rotte gaan wonen en woonde daar tot aan zijn dood in 1949. lees meer

Namens Leefbaar 3B heeft Jan Pieter Blonk de naamgeving van de tunnel geagendeerd voor de vergadering van de raadscommissie Ruimte van 11 september. Met alle fracties en de wethouder kan dan besproken worden om de tunnel in de A16 in het Lage Bergse Bos de naam Chabottunnel te geven.

De bevoegdheid tot geven van de naam van de tunnel ligt bij het college van B&W van Lansingerland. Blijkbaar is in een eerder stadium al besloten de tunnel de naam Rottemerentunnel te geven. Vanuit historisch en cultureel perspectief gezien is het het overwegen meer dan waard de tunnel de naam Chabottunnel te geven.

Reutelingsperger stelt ook voor het Terbregseveld in Ommoord, waar de A16 doorheen komt, om te dopen tot het Land van Chabot. Maar dat is in Rotterdam en daar gaan raad en college van Rotterdam over.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*