Bouwen, Verbinden en Baas in eigen Gemeente

Leefbaar 3B heeft er voor gezorgd dat de starterslening weer terug is. Dit gebeurde op initiatief van heren Meester en Erwich. Hiermee versterken we de positie van de (eigen) starters op de woningmarkt. Weliswaar komen er door Startersleningen niet meer betaalbare woningen in Lansingerland, maar er komen wel meer koopwoningen in Lansingerland binnen het bereik van de jongeren uit Lansingerland.

Zij krijgen immers meer financieringsmogelijkheden voor deze woningen dan elders in de regio en hebben een voorsprong op kopers van buiten de gemeente. Op deze manier is er meer kans om jongeren te behouden die voor het eerst een woning willen kopen en hier graag willen blijven wonen. Ook kan een dergelijke lening extra doorstroming vanuit het sociale segment in Lansingerland bevorderen.

Zeer ontevreden waren wij met het feit dat de motie omtrent het terugdringen van de wachttijden voor onze eigen inwoners voor een woning niet tijdig gereed was. Wij hebben de wethouder hier op aangesproken. Gezien het belang voor een oplossing voor deze problematiek is het essentieel dat de wachttijden z.s.m. worden teruggedrongen. Wij blijven hier scherp op sturen. Leefbaar 3B zal zich sterk blijven maken voor de kansen van de eigen inwoners en zal in blijven zetten dat een substantieel deel van de op te leveren huizen eerst beschikbaar komen voor Lansingerlanders en mensen die een hechte binding met onze gemeente hebben. Binnenkort spreken we over de ontwikkeling van Wilderszijde en/of de gronden in Bleiswijk.

Leefbaar 3B zal het voorgaande doel daarbij zeer zeker betrekken!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*