Bewaakte fietsenstalling bij Metrostation Westpolder komt terug

De fractie van Leefbaar 3B heeft bij monde van woordvoerder Jan Pieter Blonk het voorstel van VVD en CDA van harte ondersteund om de bewaakte fietsenstalling op Metrostation Westpolder zo snel mogelijk weer te openen. In de begroting van 2024 is geld beschikbaar om dit te doen. Wethouder Simon Fortuyn heeft in de raadsvergadering aangegeven de bewaakte fietsenstalling op Metrostation Westpolder uiterlijk 1 juli 2024 weer in bedrijf te hebben.

Die bewaakte fietsenstalling is echt nodig want onze inwoners worden geconfronteerd met veel fietsendiefstallen in de gehele gemeente en in het bijzonder bij station Westpolder. In de begroting voor volgend jaar moet wel geld worden opgenomen voor de drie stations in Lansingerland. Leefbaar 3B zal in aanloop naar de vaststelling van de begroting 2025 stappen zetten om dat mogelijk te maken.

Daarnaast gaf de woordvoerder van Leefbaar 3B aan dat bij de besluitvorming van het cultuurhuis Casa Cadanza ook een bewaakte fietsenstalling in Berkel Centrum West is meegenomen. Die is helaas geschrapt. Leefbaar 3B zal ook hier in de aanloop naar de besluitvorming van de begroting 2025 mee aan de slag gaan, om te bereiken dat in de herfst van 2025 bij de opening van Casa Cadanza ook een bewaakte fietsenstalling in Berkel Centrum bij Casa Cadanza kan worden geopend.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*