Betrouwbaar, Betrokken en Bereikbaar (3B)

Tijdens de raadsbehandeling van de omgevingsvisie voor Lansingerland benadrukte woordvoerder Wouter Hoppenbrouwer de kernwaarden van Leefbaar 3B.
Aanleiding daarvoor was een amendement van het CDA, die een list had bedacht om stemmen te winnen in de Edelstenenwijk door een streep te halen door de gemaakte afspraken met de gemeenteraad (zelf), bewoners en overige belanghebbenden.

Betrouwbaar
Wouter Hoppenbrouwer benadrukte het belang van een betrouwbare en voorspelbare overheid.
Leefbaar 3B heeft tijdens haar bestaan dit motto altijd nageleefd en zal dit de komende jaren blijven doen. Een man een man, een woord een woord en dus niet halverwege de rit de spelregels veranderen.

Betrokken
Eén van de unique selling points van Leefbaar 3B is dat zij altijd op straat te vinden zijn en ter plaatse situaties beoordelen, alvorens een standpunt in te nemen. Immers, wij zijn er niet voor ons zelf, wij zijn er voor de inwoners. Uiteraard kan je het nooit iedereen naar de zin maken, maar Leefbaar3B motiveert en onderbouwt haar standpunt altijd naar de direct betrokkenen.
Naast de vaststelling van beleid is Leefbaar 3B er uniek in om juist de “waan van de dag”-onderwerpen, waar inwoners en/of instellingen tegenaan lopen op te lossen. Willekeurige voorbeelden zijn:

 • Het bieden van toegang tot het hospice voor mensen met een kleine beurs;
 • De verhuizing van RTV-Lansingerland naar een passende plek in het gemeentehuis;
 • Zorgdragen voor de extra geluidschermen bij station Lansingerland-Zoetermeer;
 • Organiseren dat een slagerij in Berkel en Rodenrijs een stem kreeg in de plannen voor de woonlocatie Treurniet
 • Ontstoppen van de bureaucratie inzake de verhuizing van een fietswinkel naar de Hazenweg in
  Bleiswijk;
 • Inzet die heeft geleid tot behoud van het Kunst & Cultuureiland de Watergang.
  enz, enz, enz.

  Bereikbaar
  Door de betrokkenheid zijn wij zichtbaar en bereikbaar.
  Reeds jarenlang beschikt Leefbaar 3B over een suggestietelefoon en verantwoorden de raadsleden wekelijks op de website het standpunt dat de partij heeft ingenomen. Uiteraard biedt de website van Leefbaar 3B de inwoners de mogelijkheid om dit te onderschrijven of er anders over te denken. Alles zo transparant mogelijk.
  Ook e-mails van inwoners worden binnen 12 uur opgepakt en er wordt contact met de inzenders gezocht.

De drie kernwaarden staan garant voor een partij, die tussen de mensen staat en waarbij de mening van de inwoners zwaar meeweegt in haar uiteindelijke oordeel.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*