Berkel krijgt ontmoetingsruimte senioren

Ouden van dagen werden bejaarden, vervolgens ouderen en heten sinds enige tijd senioren. Dat wat eens de Stichting Ouderenzorg heette gaf in de naamwisseling naar Welzijnsstichting aan dat die kunstmatige scheiding achterhaald is. Zowel de Leeuwerik als de Smitshoek maken met hun activiteiten al langer duidelijk dat de tijd van bingo en dekens breien door oudjes duidelijk is achterhaald en zij ruimte en mogelijkheden bieden aan een grotere leeftijdsvariatie. Het past geheel in het gemeentelijke streven naar wijkgericht werken en daarmee naar het komen tot wijkcentra in de verschillende kernen.

In de gemeentelijke stukken mag het nog steeds een ouderencentrum heten, de aanpak in wat in Berkel voorlopig als proef tot stand gaat komen in samenwerking met verschillende organisaties en bestemd voor verschillende categorieën inwoners bewijst dat die benaming en de opzet niet met elkaar in overeenstemming zijn. Leefbaar 3B woordvoerder Kees Heugens geeft bij de behandeling van het voorstel in de gemeenteraad aan “Definitief afscheid te nemen van de categorische indeling ouderen als het gaat om mensen met veel levenservaring.”

Het initiatief om in De Koepel van Hergerborch in Berkel een ouderencentrum te starten kan overigens op de warme instemming van de fractie van Leefbaar 3B rekenen, niet voor niets kwam het eerste centrum in Bleiswijk tot stand op initiatief en onder leiding van het huidige fractielid van Leefbaar 3B in zijn wethouderstijd in die kern van de huidige gemeente Lansingerland.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*