Arbeidsmigrantenhuisvesting op de Leeuwenhoekweg 102

Leefbaar 3B is voor kleinschalige lokale huisvesting van arbeidsmigranten / medewerkers in de glastuinbouw. Vele tuinders in onze gemeente hebben al eerder initiatieven ingediend om op eigen grond/gebied voor 10-30 medewerkers huisvesting te realiseren. Dat is goed controleerbaar/beheersbaar en passend in de omgeving en betekent echt geen woon/werkverkeer!

Het huidige plan met een externe commerciële partij die grootschalige huisvesting voor 300 arbeidsmigranten gaat exploiteren in onze gemeente, nabij de N209 en het woongebied Oosteindseweg is het tegenovergestelde, zo omschrijft Jean-Paul Meuldijk het plan namens Leefbaar 3B. Niet passend in de omgeving met een reële kans op overlast voor de leefomgeving en een boterzacht convenant dat geen krachtige borging verzorgt om zorg te dragen dat de 300 bewoners aldaar daadwerkelijk lokaal werkzaam zijn in de tuinbouw.

De externe commerciële partij heeft een ruim bedieningsgebied (groot randstad, halve cirkel vanaf de kust om Utrecht heen tot aan Bergen op Zoom) met 2155 arbeidsmigranten en maar 1400 bedden en 460 auto’s en dient haar commerciële belangen uiteraard ook van buiten onze gemeente, met nog meer verkeersdrukte op de N209 en diverse niet-Lansingerlandse bewoning als reële mogelijkheid.

Leefbaar 3B is tegen alle grootschalige opvang (van Oekrainers, statushouders, asielzoekers of arbeidsmigranten). Juist kleinschalige huisvesting die passend in de leefomgeving is, is beter voor alle bewoners, voorkomt overlast en biedt ruimte aan diverse lokale initiatieven voor onze tuinders/ondernemers. Daarom heeft Leefbaar 3B vanaf de start nee tegen dit initiatief gezegd en dat blijven we zeggen.

Ondanks dat diverse partijen in hun verkiezingsprogramma net als Leefbaar 3B tegen dit plan waren, hebben vele er wel mee ingestemd. De 7 tegenstemmen van Leefbaar3B hebben het besluit voor de huisvesting van 300 arbeidsmigranten op de Leeuwenhoek afgelopen donderdag 30 november helaas niet kunnen tegenhouden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*