25 jaar lokale omroep RTV Lansingerland

Zaterdag 29 oktober werd het 25 jarig bestaan van de lokale omroep in Lansingerland gevierd in de aanwezigheid van veel vrijwilligers van vroeger en van vandaag. Toespraken werden gehouden door de voorzitter van RTV Lansingerland, Hans van Teffelen, burgemeester Ewald van Vliet (zie foto) en de voorzitter van de vrienden van de RTV Lansingerland, Arie Heinsbroek.

In de toespraken werd teruggekeken naar de beginperiode van de lokale omroep in 1986 die toen Lobero heette, lokale omroep Berkel en Rodenrijs. Later werden ook Bergschenhoek en Bleiswijk er bij betrokken en veranderde de naam in Radio 3B Lokaal. Weer later toen ook de kabelkrant TV werd uitgezonden en de 3B-gemeenten samengingen in de nieuwe gemeente Lansingerland werd de naam veranderd in RTV Lansingerland, zoals de lokale omroep nu heet.

Op dit moment denkt de omroep aan lokale TV uitzendingen. Zover is het nog niet. Eerst moet zekerheid zijn over meer vrijwilligers en zullen hoge investeringen voor technische voorzieningen gedaan moeten worden. Maar TV opnames werden tijdens de receptie al gemaakt door een heel jonge cameraman, Patrick van Uffelen. (zie foto).

Namens Leefbaar 3B werd bestuursvoorzitter Hans van Teffelen gefeliciteerd met het 25-jarig jubileum door fractievoorzitter Jan Pieter Blonk.

LansingerlandFM (radio)                   LansingerlandTV (kabelkrant)

In de ether                  92.2 Mhz

Op de kabel                                                   kanaal

Bergschenhoek:         102.4 Mhz                  45

Berkel en Rodenrijs:  105.9 Mhz                  67+

Bleiswijk:                     105.9 Mhz                  67+

Lijbrandt:                     107.5 Mhz                  67+

KPN interactief: kanaal 956                          556

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*