Zomerdienstregeling Metro E-lijn

In de zomerperiode van 2 juli t/m 20 augustus heeft de RET een zomerdienstregeling ingesteld. Dat betekent eens per 15 minuten een metro in plaats van eens per 10 minuten en de metro’s zijn veelal korter.

Dit leidde als snel tot overvolle metro’s tijdens de ochtend- en avondspits en soms konden passagiers gewoonweg de metro niet in.

Werkend Nederland heeft geen zeven weken zomervakantie, die kan rechtvaardigen dat er in de zomer een krappe dienstregeling is. De Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) wil ook het toerisme faciliteren. Alles bij elkaar past zeker geen beperkte dienstregeling bij van de E-lijn.

De RET heeft aangegeven dat de krapte op de E-lijn incidenteel is, maar dat waagt Leefbaar 3B raadslid Jan Pieter Blonk te betwijfelen. De zomerdienstregeling heeft ook vorig jaar tot veel klachten van reizigers geleid die zich net als nu als haringen in een ton voelden.

Jan Pieter Blonk, namens de raad van Lansingerland, lid van de Adviescommissie Vervoersautoriteit MRDH, heeft voor de eerst volgende vergadering van de adviescommissie op 4 oktober 2017 een voorstel ingediend om met ingang van 2018 de zomerdienstregeling te schrappen.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*