WOZ

In de commissie vergadering Algemeen Bestuur heeft het CDA bij monde van Jan van Arem zeer kritische vragen over de WOZ gesteld aan het net aangetreden college. Hieronder de tekst die Leefbaar 3B raadslid heeft uitgesproken. Strekking: CDA wethouder Van Vliet heeft de afgelopen drie jaar waardepepaling onroerende zaken fors laten liggen.In het 1e kwartaal van 2008 en 2009 heb ik namens Leefbaar 3B in de cie ABV vragen gesteld t.a.v.

de totstandkoming van WOZ bepaling,

de bezwaarschriften die niet op tijd afgehandeld worden,

bij een WOZ bepaling niet is uitgaan van de na bezwaar lager vastgestelde WOZ waarde van het jaar daarvoor,

het oordeel van de waarderingskamer: “Moet dringend verbeterd worden.” (staat tot de dag van vandaag -15 april 2010- op de site van de waarderingskamer)

Ook onlangs in de cie ABV van 14 januari 2010 heb ik weer vragen gesteld aan wethouder Van Vliet van financiën. En wederom heeft uw wethouder, mijnheer van Arem, niets gedaan, zoals ook in een aantal andere dossiers dat het geval is geweest.

Het vertrouwen van de burgers t.a.v. het bepalen van de WOZ waarde is de afgelopen drie jaar, onder wethouder Van Vliet, alleen maar gedaald en dat moet nu gaan veranderen.
De fractie van Leefbaar 3B heeft er vertrouwen in dat wethouder Kampinga met voortvarendheid dit dossier op pakt en zorgt dat er spoedig een goede beoordeling van de waarderingskamer is.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*