Woonruimtebemiddeling is ook voor middenhuur noodzakelijk

De Verordening Woonruimtebemiddeling draagt bij aan het huisvesten van mensen die moeilijk zelf aan een woning kunnen komen, omdat er al een langere tijd veel te weinig sociale huurwoningen zijn. De huidige wachttijd van zo’n 50 maanden voor een huis van 3B Wonen is voor de inwoners van Lansingerland niet wenselijk.

“We zijn inmiddels in een tijd beland waarin, vanwege de enorme krapte op de woningmarkt, woonruimtebemiddeling ook aangeboden moet worden aan mensen die net te veel verdienen voor een sociale huurwoning en te weinig verdienen om van de bank een hypotheek te kunnen krijgen”. Dat waren de woorden van Jan Pieter Blonk, namens Leefbaar 3B, tijdens de gemeenteraadvergadering van afgelopen donderdag. Wij zijn van mening dat er sowieso nauwelijks goedkope woningen in de vrije sector voor handen zijn. Kortom; er is een enorm tekort aan woningen met een huur tussen de € 720 en pakweg € 900 per maand.

Met een amendement (wijzigingsvoorstel) van Leefbaar 3B, is in het raadsbesluit, een derde beslispunt toegevoegd. Dat houdt in dat er een zienswijze wordt verstuurd aan de Regiotafel Wonen (van het Samenwerkingsverband Wonen regio Rotterdam). Daarin wordt gesteld dat er woonruimtebemiddeling moet worden ingesteld voor inwoners die aangewezen zijn op een huur tussen de € 720 en € 900. Het amendement werd met 29 stemmen voor en 1 stem tegen aangenomen. De fractievoorzitter van Groen Links was het namelijk inhoudelijk wel eens, maar stemde als enige van zijn partij tóch tegen dit voorstel…

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*