Voordracht Drs. P.H. van de Stadt tot burgemeester

Wouter Hoppenbrouwer, voorzitter van de vertrouwenscommissie Lansingerland maakt voordracht Drs. P.H. (Pieter) van de Stadt bekend.

Voordracht Pieter van de Stadt

Pieter van de Stadt is sinds 2006 wethouder voor de VVD in de gemeente Heemstede. In zijn portefeuille is hij op dit moment verantwoordelijk voor financiën, verkeer, openbare ruimte en groen. Voorheen was hij onder andere verantwoordelijk voor volkshuisvesting, ruimtelijke ordening, bouwkunde, sociale zaken en economische zaken.

pieter-van-de-stadtVan 2000 tot 2006 is de heer Van de Stadt senior beleidsmedewerker geweest voor buitenlandse zaken, Europese zaken en energie bij de VVD-Tweede Kamerfractie. Gedurende die periode is de heer Van de Stadt ook assistent geweest van mr F. Bolkestein bij het Kabinet van de Eurocommissaris voor interne markt en belastingen.

De heer Van de Stadt is geboren op 7 november 1968, is gehuwd en heeft vier kinderen.

 

Installatie

De verwachting is dat de ministerraad nog voor het zomerreces de benoeming zal behandelen. De installatie vindt plaats op maandag 14 september om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis van Lansingerland.

De gemeenteraad van Lansingerland heeft op woensdagavond 3 juni besloten de heer drs. P.H. (Pieter) van de Stadt uit Heemstede bij de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor te dragen als eerste kandidaat voor het burgemeesterschap van de gemeente Lansingerland. Dit besluit is genomen op voorstel van de vertrouwenscommissie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*