Uitnodiging Politiek café Leefbaar 3B: 20 november

Terwijl Nederland in aanloop is naar de landelijke verkiezingen van 22 november aanstaande, kijkt Leefbaar 3B al vooruit naar de Gemeenteraadsverkiezingen van maart 2026.

Is dat niet wat vroeg?? Nee, zeker niet!
Terwijl we momenteel nog hard werken in de gemeenteraad aan het bereiken van resultaten en het vertegenwoordigen van inwoners van Lansingerland, doen we nu al een doorkijk naar 2026. Dit ten doel dan goed beslagen ten ijs te komen met een partijprogramma, opgemaakt met inbreng van inwoners en passend op de actualiteiten. Wat heeft Lansingerland dan nodig van dé lokale partij? Welke ontwikkelingen zien we aankomen om op te anticiperen?

Leefbaar 3B is in 2001 ontstaan als Leefbaar Bergschenhoek en heeft in ruim 20 jaar haar bestaansrecht en meerwaarde bewezen. Dit onder andere middels het aanhouden van een aantal vaste uitgangspunten en waarden, zoals het streven naar behoud van het karakter van de dorpskernen en het vooropstellen van veiligheid voor inwoners.
Ondanks dat onze partij nog altijd op vele stemmen en steun mag rekenen en tot de grootsten van de Gemeente behoort, willen wij hand in eigen boezem steken en vragen wij ons af: Staan we nog voor dat wat (dan) actueel en nodig is? Is het nodig om koers vast te houden, of juist om de focus wat te verleggen? Wat vragen de omstandigheden van onze Gemeente en van ons als dé lokale partij? (En past de partijnaam daar bijvoorbeeld nog wel bij?)

Vragen die we niet zelf in een achterkamertje willen beantwoorden, dat past niet bij onze partij en niet bij de opgave van volksvertegenwoordiging. Maandagavond 20 november zullen wij aanwezig zijn in het gemeentehuis om dergelijke vragen met elkaar te bespreken. Nog meer dan dat hopen we alvast wat eerste ideeën en denkkaders op te kunnen halen vanuit de inbreng van aanwezigen. En hopelijk bent u daar één van!

Hierbij de hartelijk uitnodiging om maandag 20 november tussen 20:00 – 22:00 uur langs te komen bij ons Politiek café Leefbaar 3B in het gemeentehuis aan de Tobias Asserlaan 1 in Bergschenhoek. U hoeft zeker geen 2 uur lang aanwezig te zijn; als u uw inbreng in 10 minuten kunt overbrengen is dat natuurlijk ook prima.

Als u wilt deelnemen – wat wij enorm op prijs zouden stellen – vul dan het formulier hieronder in. Iedereen is welkom, partijlid zijn is geen vereiste, inwoner van onze gemeente zijn wel.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*