Termijn van 5 jaar voor verplaatsen Gebr. Van de Voort Noordersingel 127a?

De bestaande bedrijfslocatie van de Gebr. Van der Voort aan de Noordersingel 127a te Berkel, vlak naast het recreatiegebied de Groenzoom, is niet meer geschikt voor de activiteiten van het bedrijf. Verplaatsing ligt dan ook voor de hand. De activiteiten zijn zand, grond, containers, metaalhandel en er is een milieustraat voor allerlei verschillende soorten afval.

Er lopen al lange tijd gesprekken tussen de Gebr. Van der Voort en de gemeente Lansingerland over een bedrijfslocatie elders in de gemeente. Nog steeds is er geen vervangende locatie. Wethouder Abee heeft in de commissie Ruimte van 8 oktober aangegeven dat de gemeente en de Gebr. Van der Voort binnen zes maanden tot overeenstemming moeten kunnen komen. Daarna moeten alle vergunningen voor de nieuwe locatie geregeld worden en vervolgens moet er aanbesteed en gebouwd worden. Dat allemaal in 2,5 jaar, is niet haalbaar. Vandaar dat Leefbaar 3B, VVD en WIJ Lansingerland gaan voorstellen dat in het bestemmingplan van Noordersingel 127a het staken van de activiteiten van de Gebr. Van der Voort niet op drie, zoals het college voorstelt, maar op maximaal vijf jaar te stellen.

De Raad van State heeft aangegeven dat er in het bestemmingsplan een termijn moet worden aangegeven wanneer de activiteiten gestaakt moeten zijn. In het bestemmingsplan staat die termijn niet. Vandaar dat de Raad van State de gemeenteraad heeft gevraagd het bestemmingsplan te repareren en dat gaat in de raad van 31 oktober gebeuren.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*