Scholing raadsleden

Afgelopen week hebben de raadsleden van Lansingerland een avond en twee volle dagen (vrijdag en zaterdag) cursus gehad over allerlei zaken die belangrijk zijn voor raadsleden. Het ging om wegwijs in het gemeentehuis, maar ook om hoe te werken met de applicaties @Work (het nieuwe raadsinformatiesysteem), iBabs (de papierloze raads- en commissiestukken) en de werking van de Webcast (beeld- en geluidsopnamen van raad- en commissievergaderingen).

Aandacht is ook geschonken aan scholing over relevante onderwerpen uit de gemeentewet. Uiteraard is integriteit van raadsleden uitgebreid besproken. Tot slot was er zaterdagmiddag een korte intensieve mediatraining en hoe om te gaan met de pers en sociale media. Onderdeel hiervan waren interviews die werden opgenomen en later besproken. Op de foto ziet u het pas benoemde Leefbaar 3B raadslid Johan Philippens tijdens zo’n interview.

Het waren voor de (duo)raadsleden intensieve dagen, waar heel veel info en nuttige tips zijn aangereikt. De komende tijd worden de nieuwe raadsleden door de ambtelijke organisatie nog geïnformeerd over alle lopende grote dossiers.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*