Regenboogoversteek Herenstraat

zebra_regenboogLansingerland is een open gemeente, waar je kunt zijn wie je bent en waar plek is voor iedereen. Daar is volgens Leefbaar 3B woordvoerder Jan Pieter Blonk géén zebrapad voor nodig, dat is geschilderd in de kleuren van de regenboog.
Hij reageert hiermee op een voorstel van GroenLinks.

Zou een regenboog-zebrapad de eventuele intolerantie richting lesbische vrouwen, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT) verminderen? Leefbaar 3B denkt van niet. Eigenlijk is het een vorm van symboolpolitiek en daar heeft Leefbaar 3B het niet zo op. lees meer

Heel praktisch gezien zou een zebrapad er uit moeten zien zoals het in de wet- en regelgeving van onze verkeersregels is opgenomen; met witte en donkere strepen. Daarin zit rechtszekerheid en daar moet niet aan getornd worden. Maar toch heeft de fractie van Leefbaar 3B zich laten overtuigen door de eigen wethouder Simon Fortuyn. Naar aanleiding van de opmerkingen van Jan Pieter Blonk, gaf hij aan dat het zebrapad op de Herenstraat wel gewoon de witte en donkere strepen blijft houden, maar dat er aan beide zijden (vlak voor het zebrapad) extra regenboogkleuren worden geschilderd.
Uiteindelijk waren alleen de fracties van het CDA en Partij Neeleman tegen.

Op dinsdag 11 oktober, op Coming Out Day, wordt het zebrapad opnieuw officieel geopend. Dit keer dus met aan beide zijden de regenboogkleuren. Vorig jaar op 11 oktober werd op het gemeentehuis de regenboogvlag gehesen en wethouder Simon Fortuyn trakteerde toen op roze koeken. Of dit jaar de regenboogvlag bij het gemeentehuis wederom in top gaat, is nog niet bekend.

1 Comment

  1. Wat me nog het meest verbaast is dat er blijkbaar slechts twee partijen in de Raad tegenstander zijn van het lachopwekkende, absurde en onzinnige voorstel van Groen Links om een regenboog zebrapad aan te leggen aan de Herenstraat. Van een weldenkende partij als Leefbaar 3B, maar ook van de VVD, had ik minstens verwacht dat ze eveneens tegenstander zouden zijn van dit hilarische en contraproductieve voorbeeld van symboolpolitiek. Alsof er geen belangrijkere onderwerpen in Lansingerland spelen dan de aanleg van een veelkleurige oversteekplaats. Hoe kun je van mij nog verwachten dat ik de lokale politiek serieus neem?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*