Raad bespreekt toeslagenaffaire

Op 17 december tijdens de laatste gemeenteraadsvergadering van 2020 besprak de raad een motie om gedupeerden van de toeslagenaffaire te helpen. De motie riep op te communiceren naar de gedupeerden, via verschillende kanalen, dat zij zich bij de gemeente kunnen melden voor ondersteuning. Ook om uit te zoeken hoeveel geld er vanuit het Rijk beschikbaar is, voor deze ondersteunen. Maar ook om te kijken welke mogelijkheden er zijn om zelf contact op te nemen. Machiel Crielaard liet in de raad namens Leefbaar 3B weten dat Leefbaar 3B de motie sympathiek vindt.

Leefbaar 3B vindt het goed om uit te zoeken wat binnen de AVG mogelijk is om als gemeente of instantie zelf contact te zoeken. Het Rijk heeft eerder laten weten 11 miljoen beschikbaar te stellen voor gemeenten voor de ondersteuning aan gedupeerden. Leefbaar 3B vraagt zich af of dat wel voldoende is, als je beseft dat het in totaal gaat om 30.000 gedupeerden die daarvan ondersteunt moeten worden. Leefbaar 3B bestuurt met het hart en wil daarom gedupeerden graag helpen, maar het Rijk blijft primair verantwoordelijk om de puinhoop die ze van de toeslagen gemaakt hebben op te lossen. De wethouder gaf aan het eerste deel van de motie over te kunnen nemen en via de verschillende kanalen te communiceren naar gedupeerden. Voor Leefbaar 3B was deze toezegging afdoende.

In het debat is verder ook een oproep gedaan aan alle fracties om ook aan hun eigen achterban kenbaar te maken dat gedupeerden van de toeslagenaffaire ondersteuning kunnen krijgen van de gemeente. Leefbaar 3B werkt daar graag aan mee. Kent u of bent u iemand die getroffen is door de toeslagenaffaire? U kunt contact opnemen met de gemeente voor hulp bij schulden of geestelijke ondersteuning.

Melden bij de gemeente

Ouders kunnen zich melden via deze link

Melden bij de Belastingdienst

Voor ouders waarvan de kinderopvangtoeslag stopgezet tussen 2005 en 2019 en hierover nog geen melding hebben gedaan bij de Belastingdienst is het belangrijk om contact op te nemen met het Serviceteam gedupeerden Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst of te bellen met 0800-23 58 358 (gratis).

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*