Proef weekendmetro Rotterdamse regio met een jaar verlengd

De gemeenten Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Lansingerland, Albrandswaard, Schiedam en Nissewaard kiezen ervoor de proef met de weekendmetro vanaf eind 2018 met een jaar te verlengen. De metro rijdt in 2019 een uur langer op de vrijdag- en zaterdagavond, net zoals in 2018. Met het verlengen van de proef krijgen de gemeenten meer inzicht in de prestaties van de weekendmetro.

Gemeenten in Haagse regio doen niet mee
Jammer is het dat de gemeenten in de Haagse regio, waaronder Pijnacker-Nootdorp, niet mee doen aan de proef en daardoor de nachtmetro ook in 2019 niet naar Den Haag gaat. lees meer

Evaluatie
De RET monitort de weekendmetro sinds de start van de proef eind 2017. De komende maanden onderzoeken de gemeenten, de RET en de MRDH (Metropoolregio Rotterdam Den Haag) ook de mogelijkheden voor een efficiëntere afstemming met de BOB-bus en mogelijkheden om de kosten van de weekendmetro voor de gemeenten te verlagen. Afhankelijk van deze totaalevaluatie kunnen de zes betrokken gemeenten voorstellen om de weekendmetro structureel op te laten nemen in de dienstregeling van 2020.

Uit de evaluatie over het eerste half jaar van de weekendmetro blijkt dat gemiddeld 3.000 reizigers per weekend gebruik maken van de nachtmetro. Bij de start van de proef was de verwachting 1.000 reizigers per weekend. Verder komt naar voren dat er geen toename is van het aantal incidenten en dat er nauwelijks extra klachten over het geluid zijn gemeld bij de RET, de gemeenten en de milieudienst Rijnmond (DCMR). Met de komst van de weekendmetro is het aantal reizigers in de BOB-bus gedaald met gemiddeld 5,8% per nacht.

Deelnemende gemeenten
De proef met de weekendmetro is een initiatief van de gemeenten Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Lansingerland, Albrandswaard, Schiedam en Nissewaard. Deze gemeenten financieren, net zoals de huidige proef, ook de verlenging van de proef met de weekendmetro. De totale kosten van de proef in 2019 zijn circa 305.000 euro voor de hele Rotterdamse regio. De Metropoolregio MRDH verleent namens de deelnemende gemeenten de opdracht aan de RET.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*