Prachtig boek: Monumenten in Lansingerland

Dinsdag 20 november presenteerde de Commissie Cultureel Erfgoed van Lansingerland hun boek ‘Monumenten in Lansingerland’ en nam wethouder Ankie van Tatenhove het eerste exemplaar in ontvangst. In dit boek zijn de gemeentelijke monumenten, maar ook de rijksmonumenten opgenomen die Lansingerland rijk is.

Van maalderij Treurniet en molen De Valk in Berkel en Rodenrijs, de schutsluis bij de Rotte in Bleiswijk tot het Polderhuis in Bergschenhoek, alles passeert de revue. Het boek laat zien dat onze jonge gemeente cultuurhistorisch van grote waarde is. De gemeente Lansingerland heeft 16 Rijksmonumenten en 43 gemeentemonumenten.

Leden van de fractie Leefbaar 3B  bevelen het prachtige boek zeer aan. Schitterende foto’s met mooi historische tekst over wat vroeger in het gebouw werd of nu nog wordt gedaan, maar ook wat voor sommige monumenten de toekomst zal zijn. Al deze 59 monumenten zijn in het boek beschreven. Het boek is binnenkort in de winkels te koop voor € 25.

Foto (Leefbaar 3B)
De leden van de Commissie Cultureel Erfgoed bieden wethouder Ankie van Tatenhove het boek Monumenten in Lansingerland aan.

Foto
Cover van het boek Monumenten in Lansingerland

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*