Pieter van de Stadt nieuwe burgemeester Lansingerland

De gemeenteraad van Lansingerland heeft unaniem het voorstel van de vertrouwenscommissie overgenomen om de heer Pieter van de Stadt bij de minister van Binnenlandse Zaken voor te dragen voor benoeming als burgemeester van onze gemeente Lansingerland.

De voorzitter van de vertrouwenscommissie Wouter Hoppenbrouwer, de fractievoorzitter van Leefbaar 3B, maakte in de raadsvergadering van 3 juni 2015 de voordracht van Pieter van de Stadt bekend. Wouter Hoppenbrouwer karakteriseerde namens de vertrouwenscommissie de nieuwe burgemeester als volgt: “De commissie heeft de heer Van de Stadt leren kennen als een ontspannen en positief denkende man. Hij heeft het vermogen om te verbinden, draagvlak te creëren en is resultaatgericht. Inhoudelijk weet hij waar hij het over heeft en is oprecht geïnteresseerd in de wensen en meningen van een ander.”

Pieter van de Stadt is sinds 2006 wethouder in Heemstede en is bekend met nagenoeg alle portefeuilles in het college van B&W. Hij is 46 jaar, gehuwd en heeft vier kinderen. Vanaf zijn 30 ste is Pieter van de Stadt politiek actief als beleidsondersteuner buitenlandse zaken bij de VVD fractie in de Tweede Kamer (periode 2000-2006). Vanaf 2004 tot 2006 is hij tevens actief in de gemeentepolitiek als raadslid. Hij heeft geschiedenis gestudeerd bij de Universiteit van Amsterdam.

De verwachting is dat de ministerraad nog voor het zomerreces het besluit tot de benoeming zal nemen. De installatie vindt plaats op maandag 14 september 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis van Lansingerland.

Aan het eind van de korte raadsvergadering werden de voorzitter van de vertrouwenscommissie Wouter Hoppenbrouwer en de secretaris van de vertrouwenscommissie griffier Marijke Walhout door André Nieuwlaat namens de raad bedankt voor hun enorme inzet van afgelopen half jaar. Beiden kregen een prachtige bos bloemen.

Tweets_Leefbaar3BEnkele tweets van de toekomstige burgemeester:
• Zeer vereerd en verheugd over het vertrouwen van de gemeenteraad van Lansingerland mij als nieuwe burgemeester voor te dragen.
• Veel dank aan iedereen die mij gefeliciteerd heeft. Mijn gezin en ik gaan ons voorbereiden op een verhuizing!
• Veel hartelijke felicitaties en zelfs spontane uitnodigingen. Zo voel je je snel heel welkom! Bedankt allemaal!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*