Passagiers nachtbus vernielen tuin in Bleiswijk

Van enkele bewoners aan de Lijsterlaan in Bleiswijk hebben Marjolein Gielis benaderd betreffende overlast van Bleiswijkse passagiers van de nachtbus vanuit Rotterdam.

Uit de tuin van bewoners in de omgeving van de bushalte zijn planten uit de voortuin gerukt, kunstobjecten vernield en de tuinen zijn voor een deel vernield. Van deze vernielingen is volgens de bewoners al bij herhaling melding gemaakt bij de gemeente.

Leefbaar 3B raadslid Marjolein heeft op 8 augustus de volgende vragen gesteld aan het college van B&W van Lansingerland:

  1. Wat kan er vanuit de gemeente gedaan worden om deze overlast te beperken?
  2. Welke acties gaat het college ondernemen om de overlast van de nachtbus in de wijk aan te pakken?
  3. Wat heeft het college gedaan met de meldingen die de bewoners bij de gemeente hebben gedaan?
  4. Op welke wijze wordt jeugd- en jongerenwerk hierbij betrokken?

Antwoord van het college van B&W:

In het jeugdoverleg bespreken wij maandelijks mogelijkheden om overlast door jeugd integraal aan te pakken. Dit doen wij met politie, jeugd- en jongerenwerk en 3B Wonen. De overlast die de passagiers veroorzaken bij de halte aan de Lijsterlijn bespraken we onder andere met de politie. De wijkagenten nemen nu de locatie in de nachtelijke uren vaker mee in de surveillance en brengen deze onder de aandacht bij hun collega’s. Om passagiers die overlast veroorzaken en/of vernielingen plegen te kunnen bekeuren, moet de politie de daders op heterdaad betrappen.

We spraken met de inwoners die de meldingen deden. Uit deze gesprekken maakten we op dat de vernielingen incidenteel en niet structureel van aard zijn. Om deze reden wachten wij eerst de gerichte inzet van politie af. Mochten er nieuwe meldingen komen, dan agenderen wij deze locatie voor het jeugdoverleg en bekijken we de mogelijkheden voor een integrale aanpak.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*