Parkmanagement op bedrijventerrein Rodenrijs

Op verzoek van een groot aantal bedrijven op het bedrijvenpark Rodenrijs wordt via de gemeentelijke verordening Bedrijven Investeringszone (BIZ) het mogelijk gemaakt om parkmanagement in te stellen. Dit is een vorm van burgerparticipatie op het gebied van bedrijven.
Aan de hand van de verordening wordt op basis van de WOZ waarde van het bedrijfspand belasting geheven. Het ontvangen belastinggeld wordt doorgesluisd naar de Stichting BIZ Bedrijvenpark Rodenrijs, die er voor zorgt dat de veiligheid, leefbaarheid en kwaliteit van de openbare ruimte op bedrijvenpark Rodenrijs wordt verbeterd. In het op te stellen activiteitenplan neemt het realiseren van camerabewaking op strategische plaatsen op het bedrijventerrein een prominente plaats in. Op termijn zal ongetwijfeld aansluiting gezocht worden bij het er naast liggende bedrijvenpark Oudeland.

Leefbaar 3B staat vierkant achter dit initiatief van een groot aantal bedrijven, gaf woordvoerder Jan Pieter Blonk aan in de commissie Algemeen Bestuur. Hij riep bedrijven op, die gevestigd zijn op een ander bedrijventerrein waar geen parkmanagement is, het voorbeeld van de bedrijven op bedrijvenpark Rodenrijs te volgen. De bedrijven moeten dan wel snel uit de startblokken komen omdat op 1 januari 2012 de tijdelijke wet Experimenten BI-zones afloopt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*