Ondertekening en presentatie coalitieakkoord

De onderhandelaars van Leefbaar 3B, VVD, CDA en ChristenUnie presenteren maandag 11 juni het coalitieakkoord voor de raadsperiode 2018-2022.

Onder leiding van formateur Jaap Paans (burgemeester van Alblasserdam) hebben de vier partijen de afgelopen weken intensief met elkaar gesproken over het beleid voor de komende vier jaren in Lansingerland. Dit heeft geleid tot een akkoord met de titel “Groeien, Versterken & Koesteren.” Het akkoord wordt maandag 11 juni gepresenteerd en ondertekend door de onderhandelaars van de vier partijen. Direct daarna wordt het coalitieakkoord op de website van de gemeente Lansingerland gezet.

Presentatie coalitieakkoord
Datum: maandag 11 juni 2018
Tijd: 09.30 uur.
Locatie: Outdoor Valley, Hoeksekade 141 in Bergschenhoek.

Bespreking coalitieakkoord en installatie wethouders
Vrijdagavond 15 juni begint in het gemeentehuis van Lansingerland om 20:00 uur een extra raadsvergadering, waarin formateur Jaap Paans het coalitieakkoord aanbiedt aan burgemeester Pieter van de Stadt. De burgemeester zal het akkoord namens de raad in ontvangst nemen. Het coalitieakkoord wordt direct daarna besproken door de gemeenteraad. Tot slot worden de vier wethouders gekozen en geïnstalleerd. Dat zijn: Simon Fortuyn (Leefbaar 3B), Kathy Arends (VVD), Albert Abee (CDA) en Ankie van Tatenhove (ChristenUnie).

Benoeming drie nieuw raadsleden
Zodra een raadslid benoemd wordt tot wethouder eindigt zijn of haar raadlidmaatschap. Drie van de vier te benoemen wethouders zijn 21 maart in de raad gekozen en voor hen eindigt zodoende op 15 juni het raadlidmaatschap. De drie nieuwe raadsleden die op 15 juni zullen worden benoemd zijn: Machiel Crielaard (Leefbaar 3B), Marloes Draak (VVD) en Paul Lieverse (ChristenUnie).

1 Comment

 1. Dit lijkt me wel een evenwichtige coalitie.

  Ik verwacht dat Leefbaar zich in deze coalitie sterk maakt voor de veiligheid, het prettig wonen en het behoud van de kleinschaligheid , dus van de menselijke maat in de drie dorpskernen van Lansingerland.

  Kerntaak van de coalitie is mijns inziens het terugwinnen van vertrouwen in de overheid, gezeteld aan de Tobias Asserlaan.
  Dit o.a. door een preventieve opstelling van de handhavers en door meer zichtbaarheid van de wijkagenten in woonwijk en openbare ruimte.
  Het ware wenselijk dat de gezagsdragers van de gemeente zelf eens wat vaker door zelf door de wijken zouden fietsen/ rijden.

  Teruggewonnen vertrouwen in de gemeentelijke overheid zal de gemeenschapszin in de woonwijken verhogen en zal vervreemding , defaitisme en apathie doen keren.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*