“Berkelse soap brengt ondernemers tot wanhoop” een paginabrede kop in de Heraut is nieuws waarmee college en raad niet blij moet zijn, gaf Leefbaar 3B woordvoerder Jan Pieter Blonk aan. Chaos langs een nieuw plein dat nog niet klaar is, maar wel in gebruik genomen moest worden. De stofwolken en het lawaai vlogen je om de oren. Maar de bloemenkraam en de aardbeienverkopers moesten er wel gaan staan met hun handel. Twee standplaatshouders op de zelfde plek vorige week zaterdag leidde tot commotie. Zelfs de politie moest er bij komen om de gemoederen tot bedaren te brengen.
Het college had de standplaatshouders gewoon op de tijdelijke plaatsen moeten laten staan bij de Visch en het Versplein totdat het plein bij ’t Vierkantje helemaal klaar is. Waarom dat niet gedaan is, is onduidelijk gebleven. lees meer
Veel gedoe was er afgelopen twee weken over het feit dat de eigenaren van de Bloemenkiosk zich veelvuldig niet aan de regels gehouden zouden hebben. Door raadsleden opgevraagde schriftelijke informatie daarover maakte duidelijk dat zij zich eenmaal in de 10 maanden op de tijdelijke plek bij de Visch niet aan de regels hebben gehouden. Over twee processen verbaal van 6 en 13 oktober 2018 die pas ruim vijf maanden later op 20 maart 2019 zijn opgemaakt en niet zijn overhandigd aan de bloemenmannen gaf de burgemeester aan dat dat juridisch juist is. Echter raadslid Leon Hoek gaf aan dat de burgemeester recht praat wat krom is.
Maandag 25 maart had wethouder Kathy Arends (VVD) de secretaris van de winkeliersvereniging Berkel centrum nog aangegeven niet met de standplaatshouders en het bestuur van de winkeliersvereniging te willen praten over de indeling van de standplaatsen. Pas eind 2019 wilde ze naar aanleiding van een evaluatie er over praten. De motie van WIJ, die met algemene stemmen werd aangenomen, heeft er toe geleid dat het gesprek er op heel korte termijn toch komt. Terecht ook dat bij het gesprek de openheid van het nieuwe plein wordt meegenomen. Dus geen kramen op het plein. Leefbaar 3B heeft daar op 21 februari vragen over gesteld. Je moet geen kramen pal naast het carillon zetten. We hebben niet ruim € 2,2 miljoen uitgegeven voor een mooi nieuw plein om er weer kramen te zetten, gaf Jan Pieter Blonk tot slot aan.
Be the first to comment