Levendige dorpskern Berkel en Rodenrijs

LevendigedorpskernVoor de vergadering van de commissie ruimte van 7 april heeft GroenLinks een gedachtewisseling over een levendige dorpskern Berkel en Rodenrijs geagendeerd. Leefbaar 3B woordvoerder Georgine Zwinkels vroeg zich af wat de aanleiding was om over dit onderwerp een gedachte wisseling te beginnen. Het is heel belangrijk te kunnen beschikken over levendige dorpskernen en dat geldt wat Leefbaar 3B betreft voor alle drie de dorpskernen. De winkelcentra in Bergschenhoek en Bleiswijk moeten eigenlijk veel meer aandacht krijgen, want daar valt heel wat te doen. Zij verdienen ook een levendig winkelcentrum. Al eerder is, in het kader van de Horecanota, besproken om het plein bij het Vierkantje in Berkel autoluw te maken en er meer terrassen en horeca te ontwikkelen.

lees meer

Het idee van GroenLinks is om van het plein bij het Vierkantje een evenementenplein te maken. Nu vinden op dit plein al allerlei evenementen plaats, zoals met Koningsdag, Sinterklaas, de weekmarkt, braderieën, de Kerstmarkt, Moonlightshopping, modeshows, etc. En er is ambulante handel: bloemen, groenten en fruit, vis, Vietnamese loempia’s, aardbeien en niet te vergeten oliebollen. Het lijkt ons niet verstandig dat hele grote evenementen op dit plein plaatsvinden, zoals bijvoorbeeld popfestivals, dit kan beter op buitenterreinen plaatsvinden. Laten we niet vergeten dat er ook mensen wonen in de appartementen rondom dit plein en zij zullen elk weekend een evenementen op het plein zeker niet op prijs stellen.

Wat betreft het voorstel van GroenLinks om de autoparkeerplaatsen op het plein te verwijderen is Leefbaar 3B het niet eens. Leefbaar 3 B wil niet de autoparkeerplaatsen op het plein verwijderen als aan de randen van het centrum de uiteindelijke hoeveelheid parkeerplaatsen nog niet gerealiseerd is, anders wordt koopkracht uit het winkelcentrum gejaagd en dat is niet wat de winkeliers en Leefbaar 3B willen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*