Leefbaar 3B als door een wesp gestoken

In de Commissie Samenleving van 21 juni 2018 stelde Machiel Crielaard namens Leefbaar 3B vragen aan het college over een aangetroffen wespennest in relatie met de gemeentelijke dienstverlening.

Een inwoner had onlangs een wespennest aangetroffen met honderden wespen. Omdat wespensteken gevaarlijk kunnen zijn voor jonge kinderen, hield de inwoner zijn kinderen uit voorzorg binnen. Vervolgens nam hij met de gemeente contact op met het verzoek om het nest te verwijderen. De inwoner kreeg te horen dat hij zelf op zoek moest gaan naar ongediertebestrijders. Ontevreden over de dienstverlening, nam de inwoner contact op met Leefbaar 3B. Leefbaar 3B was door deze kwestie als door een wesp gestoken, omdat in de afgelopen verkiezingscampagne door Leefbaar 3B fors is ingezet op verbetering van de dienstverlening. lees meer

In de commissie vroeg Machiel Crielaard wethouder Van Tatenhove of de gemeente op basis van de zorgplicht voor de volksgezondheid niet de plicht heeft om plaagdieren te bestrijden. Ook vroeg hij of de wethouder het met Leefbaar 3B eens is dat de dienstverlening hulpvaardiger had kunnen zijn. De wethouder reageerde dat het nest niet op gemeentelijk terrein is aangetroffen maar in de tuin van de inwoner. De gemeente is niet verplicht om in de tuin van een inwoner de kosten van de bestrijding voor haar rekening te nemen. Wél in het openbare gebied. Op de website van de gemeente worden een aantal bedrijven genoemd die wel plaagdieren in tuinen van particulieren bestrijden. Een bedrijf uit Bleiswijk heeft nog dezelfde middag het wespennest verwijderd.

2 Comments

  1. Hééél lang geleden heb ik een wespennest laten verwijderen door de gemeente, maar niet lang daarna hield die dienstverlening door de gemeente inderdaad op.

  2. Goed dat Leefbaar-3B als een wesp gestoken was na de betoonde passiviteit van het bolwerk aan de Tobias Asserlaan.

    Ik moet er niet aan denken dat babies, peuters en kleuters met dit mooie weer onnodig worden gestoken door nijdige wespen terwijl de bestuurderen /ambtenaren in getalm en gekissebis over de ruimingskosten blijven steken.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*