Lansingerland krijgt er een klein stukje Rotterdam bij

Het college van B&W van Lansingerland is met de gemeente Rotterdam tot overeenstemming gekomen om de gemeentegrens zo te verleggen dat de nieuwe woningbouwlocatie Hordijk geheel op Lansingerlands grond gebied komt te liggen. Per 1 januari 2020 wordt Lansingerland dan een heel klein beetje groter. Raadslid Georgine Zwinkels heeft namens Leefbaar 3B ingestemd met deze grenswijziging.

Op het terrein waar vroeger de palletfabriek van Hordijk stond komt nu een klein woonwijkje. Het woonwijkje met 36 woningen ligt aan de Rodenrijseweg en ten westen de Bonfut. De grenscorrectie zal tussen Rotterdam en Lansingerland met gesloten beurzen worden uitgevoerd. lees meer

Zonder grenscorrectie zou de helft van de 36 woningen in Rotterdam komen te liggen. Dat is heel onlogisch voor zo’n kleine wijkje. Verschillende postcodes. Verschil in onderhoud openbaar gebied en inzamelen huisafval. Kortom, doordat het gehele toekomstige wijkje in één gemeente ligt hebben alle 36 huishoudens met de dezelfde gemeentelijke regelgeving te maken. Op dit moment staan er nog geen huizen en woont er dus nog niemand. Aan het bestemmingplan voor de Hordijk-wijk wordt nu op het gemeentehuis gewerkt.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*