Kater na Ruiterfeest

ruiterpadPolitieagenten en medewerkers van de Groen Voorziening Zuid-Holland kwamen massaal controleren of het ruiterfeestje in de openbare ruimte bij de heropende paden in het Bergsche Bos eind augustus wel akkoord was.

Marjolein Gielis van Leefbaar 3B heeft het college gevraagd waarom er een vergunning aangevraagd moest worden voor de opening van het 4 kilometer lange ruiterpad, terwijl al het werk voor de heropening van dit pad is gedaan door vrijwilligers. Het ruiterpad is aangelegd op kosten van een investeerder. Kortom: dit ruiterpad is ooit gesloten door de gemeente vanwege bezuinigingen. Het is gelukkig weer in ere hersteld op eigen initiatief én op eigen kosten van onze inwoners. Het stuit Leefbaar 3B dan ook tegen de borst dat de controlerende instanties er als een speer bij waren om te controleren of de vergunningen wel volledig en compleet waren.

Dit ruiterpad is door een burgerinitiatief aangelegd en wordt door het burgerinitiatief Stichting Ruiterpaden Bergse Bos onderhouden. Wij zijn trots op dergelijke initiatieven. Wij willen deze initiatieven graag stimuleren. Het feit dat onze politie kennelijk een prioriteit legt bij de controle van zo iets onschuldigs als het controleren van deze vergunning, is voor Leefbaar 3B reden genoeg geweest om hier verhelderende vragen over te stellen bij het college van Lansingerland.

Er zijn volgens Leefbaar 3B immers veel dringendere zaken waar onze, toch al magere, politiebezetting zich op in zou kunnen zetten….

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*