Goed informeren omwonenden Hergerborch is hard nodig

PrintDe fractie van Leefbaar 3B is benaderd door bewoners van de Raadhuislaan en de Molenwerfstraat en heeft geconstateerd dat bewoners van woningen rond Raadhuislaan 7 te Berkel en Rodenrijs, het voormalige verzorgingshuis Hergerborch, niet of nauwelijks worden of zijn geïnformeerd over de op handen zijnde wijziging van het bestemmingplan Raadhuislaan 7. Ook worden de omwonenden van hergerborch niet of nauwelijks geïnformeerd welke doelgroepen voor de ruim 50 eenpersoonswoningen in aanmerking komen. Ook is het de bewoners niet duidelijk hoeveel asielgerechtigden (=statushouders) in de woningen van voormalig verzorgingshuis Hergerborch komen te wonen.

In Lansingerland staat burgerparticipatie hoog in het vaandel. Dat kun je onder andere zien in de componistenbuurt in Berkel. De omwonenden worden daar uitgebreid geïnformeerd en betrokken bij de inrichting van een speelterrein voor kinderen aan het Schubertplein. Kosten noch moeite worden bespaard om burgerparticipatie hier zo maximaal mogelijk in te zetten. Zo’n inzet zou betreffende de veranderingen in het gebied rond de locatie Hergerborch ook op z’n plaats zijn. Dus ook hier goede mogelijkheden voor burgerparticipatie scheppen en dus de omwonenden van de locatie Hergerborch op een zelfde wijze betrekken bij de veranderingen in hun woonomgeving als dat gedaan is in de componistenbuurt.

Raadslid Jan Pieter Blonk heeft namens Leefbaar 3B hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wedhouders.

  1. Is het college bereid om de omwonenden van Hergerborch tijdens een informatieavond uitgebreid te informeren over
    • het voorstel het bestemmingsplan Raadhuislaan 7 (Hergerborch) te wijzigen en
    • tijdens de infoavond vragen van bewoners hierover te beantwoorden?
  2. Is het college bereid tijdens deze bijeenkomst met omwonenden aan te geven hoeveel asielgerechtigden in het voormalige Hergerborch komen te wonen?

De antwoorden van het college wordt afgewacht.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*