Gesprekken met CDA en PvdA gaan derde ronde in

De gesprekken van de coalitiepartijen Leefbaar 3B, VVD en ChristenUnie met de fracties van CDA en PvdA gaan de derde ronde in. Vanwege de volle agenda met commissievergaderingen op 23, 24 en 25 augustus, een vergadering van het presidium op 30 augustus en daartussen door fractievergaderingen zullen de volgende gesprekken met PvdA en CDA plaats vinden op 31 augustus en 1 september.

Onlangs kreeg ik de opmerking dat het wel lang duurt voor een nieuwe wethouder is gekozen. Ik begrijp heel goed dat een wethoudersvacature zo snel mogelijk ingevuld moet worden, maar er is gekozen voor zorgvuldigheid boven snelheid. Dat betekent niet dat we relaxed voortkabbelen in het onderhandelingsproces. We zijn in de maand augustus intensief bezig met de wethoudersvacature. Eind juni is gekeken naar een optimaal tijdspad. Echter vakantieafspraken in alle betrokken fracties hebben er toe geleid dat het praktisch gezien niet mogelijk was de eerste gesprekken met PvdA en CDA eerder te hebben dan op 8 en 9 augustus 2011.

De voortgang wordt zeker goed in de gaten gehouden en naar verwachting zal in september een nieuwe wethouder worden geïnstalleerd in de raad van Lansingerland.

Jan Pieter Blonk
fractievoorzitter

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*