Geluidschermen langs N209 in Bleiswijk en Bergschenhoek

Op 19 juli 2017 kregen de bewoners langs de N209 van de gemeente Lansingerland een brief over de stand van zaken betreffende de nog te plaatsen geluidsschermen langs de provinciale weg N209 in Bergschenhoek en Bleiswijk. Over een groot deel is met de provincie een akkoord bereikt over het ontwerp van geluidschermen.

Voor het wegvak tussen het kruispunt Groendalseweg/Heulslootweg en het kruispunt Hoekeindseweg (dat is de bocht rond de woonkern Bleiswijk) is geen overeenstemming over de technische uitvoering. De oorzaak is omdat er naast de provinciale weg te weinig ruimte is om een scherm tussen de weg en de woonhuizen in Bleiswijk te plaatsen. Om dit wel mogelijk te maken is zo’n € 1,5 miljoen meer nodig. Punt van discussie is wie dat moet betalen. Voor Leefbaar 3B is dat duidelijk de Provincie Zuid-Holland, want het is een provinciale weg.

Leefbaar 3B woordvoerder Jan Pieter Blonk heeft gevraagd hoe lang het nog duurt voor een technische oplossing is gevonden. De wethouder heeft geantwoord dat hij dat nog niet weet. Maar op de vraag of de plaatsing van geluidschermen op plaatsen waar wel overeenstemming is wordt vertraagd, gaf wethouder Fortuyn aan dat dat niet het geval is. Zo snel momgelijk wordt doorgepakt om de schermen te kunnen plaatsen

Jan Pieter Blonk heeft de wethouder gevraagd een brief naar bewoners langs de N209 te sturen en daarin aan te geven wanneer gestart wordt met de plaatsing van de geluidschermen bij gedeelten langs de N209 waar wel overeenstemming over is tussen gemeente en provincie.

1 Comment

  1. Wij hebben helemaal niets ontvangen. Ook al wonen wij er niet direct aan. Je zou verwachten dat een wijk die er al jaren overlast van heeft beter wordt geinformeerd. Niet alleen door de provincie. Immers wij worden vertegenwoordigd door het college.is bijv. De organisatie n209 geïnformeerd? Valt me overigens met meer dossiers op. Er is veel te weinig fellow up naar de bewoners.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*