Eerste gemeentelijke erepenning uitgereikt aan Egbert Muis

Burgemeester Ewald van Vliet heeft vrijdagavond 14 oktober de eerste gemeentelijke erepenning in zilver uitgereikt aan Egbert Muis.

Brandweerman Egbert Muis is de eerste inwoner van Lansingerland die de erepenning in zilver krijgt uitgereikt. Hij is 35 jaar lid geweest van de vrijwillige brandweer van Berkel en Rodenrijs, waarvan 27 jaar als bevelvoerder. Ook was hij vele jaren voorzitter van de personeelsvereniging van de brandweer “Ons Aller Belang”. Bij de regionale brandweer was hij de laatste jaren tevens lid van het Brandweer opvangteam. Dag en nacht konden collega’s in de regio bij hem terecht voor een luisterend oor na ernstige (traumatische) incidenten. Naast al dit werk voor de brandweer was hij intensief betrokken bij de Stichting Letland, de kerk en de buurtpreventie in Rodenrijs.

De gemeenteraad van Lansingerland heeft dit voorjaar besloten een gemeentelijk decoratiesysteem in te stellen. Het college van B&W van Lansingerland kent de erepenning in zilver slechts in bijzondere gevallen toe als blijk van bijzonder grote waardering en erkentelijkheid aan hen die zich voor de gemeente in hoge mate verdienstelijk hebben gemaakt. De verdiensten kunnen op maatschappelijk, cultureel, sportief en/of economisch terrein verricht zijn en bestaan uit het op bovenmatige wijze vervullen van een betaalde functie of het vervullen van nevenfuncties. Een combinatie van dergelijke functies behoort ook tot de mogelijkheid. Bij de erepenning hoort een oorkonde en een draaginsigne.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*