Bus Bleiswijk blijft nog een probleem

In het RET-vervoersplan 2019 blijft in de dienstregeling voor Bleiswijk nog steeds een groot gat zichtbaar. Het college heeft bij monde van wethouder Simon Fortuyn richting RET heel goed gereageerd betreffende de dienstregeling van bus 173. Heel gek dat de buslijn ’s avonds en op zondag in het eerste jaar na de opening van station Lansingerland-Zoetermeer (9 december 2018) niet rijdt en dat buslijn 173 pas eind 2019 volwaardig wordt. Hoe verzinnen ze het bij de RET, gaf Leefbaar 3B woordvoerder Jan Pieter Blonk aan. De verbinding Bleiswijk met het OV knooppunt station Lansingerland-Zoetermeer moet direct goed zijn vanaf 9 december aanstaande.

De reactie van het college op de zomerdienstregeling vindt Leefbaar 3B te mager. Vorig jaar heeft de raadscommissie Ruimte aangegeven de zomerdienstregeling slechts de middelste vier weken van de zomervakantie te willen instellen. Ook is namens de gemeente Lansingerland in de Adviescommissie Vervoersautoriteit Metropoolregio Rotterdam Den Haag er voor gepleit de zomerdienstregeling te beperken tot de middelste vier weken van de zomervakantie van de basisscholen. Nu van het college een instemmende houding met zes weken zomerdienstregeling is anders dan wat de raadscommissie vorig jaar aangaf. De wethouder heeft aangegeven er alles aan te doen binnen de Vervoersautoriteit de zomerdienstregeling met name voor metro E-lijn te beperken tot vier weken.

Leefbaar 3B zal komende zomer heel alert zijn. Bij dezelfde chaotische toestanden in de zomervakantie op metrolijn E als in de zomer van 2017 zal Leefbaar 3B direct aan de bel trekken. Als haringen in een ton en niet de metro in kunnen gaan staat bij veel woon-werkverkeer reizigers nog scherp in het geheugen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*