Bus 173 belangrijk voor Bleiswijk

Buslijn 173 is erg belangrijk voor Bleiswijk. Het is de enige openbaarvervoer buslijn van en naar Bleiswijk. De bus rijdt de route: metrostation Rodenrijs, zwembad de Windas, Bergschenhoek, Bleiswijk, Kruisweg, Zoetermeer Centrum West

Verhalen dat deze buslijn dreigt te verdwijnen is volkomen uit de lucht gegrepen. Leefbaar 3B woordvoerder Jan Pieter Blonk kan zich niet voorstellen dat Bleiswijk, een dorp van bijna 12.000 inwoners, zonder busverbinding komt te zitten en dat zal ook niet gebeuren. Wat dat betreft is het wel belangrijk om met beide voeten op de grond te blijven staan.

Dat de kwaliteit van de lijn moet verbeteren, daar is iedereen het wel over eens. Zeker als het gaat om de verbinding met bus 173 tussen Bleiswijk en Zoetermeer:

  • ’s Avonds na 19:00 uur rijdt de bus niet tussen Bleiswijk en Zoetermeer;
  • Op zondag rijdt de bus ook niet tussen Bleiswijk en Zoetermeer;
  • Op zaterdag rijdt de bus maar 1 x per uur tussen Bleiswijk en Zoetermeer

In de vergadering van de commissie Ruimte van 10 januari 2017 zal, in het kader van het Programma van Eisen bus, zeker gesproken worden over de busverbinding met Bleiswijk. De Metropoolregio zal worden gevraagd buslijn 173 op te nemen als een verplichte lijn.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*