Blij dat Happy Italy komt, maar het blijft financieel ongemakkelijk

Leefbaar 3B is erg blij met de komst van Happy Italy in het Annie MG Schmidtpark. Echter, na de behandeling in de commissie Algemeen Bestuur blijft het ongemak hangen of het college niet tot een betere verkoop van de grond had kunnen komen.

In april 2017 heeft de gemeenteraad om een second opinion van het grondtaxatie gevraagd. Deze kwam er en het verkoopbedrag van de second opinion lijkt in eenzelfde financiële bandbreedte uit te komen. Geen vuiltje aan de lucht, zou je denken. Echter, de gewijzigde omstandigheden (een ballenbak is veranderd in zes bowlingbanen) maken dat de beide taxatierapporten niet te vergelijken zijn. lees meer

De komst van de zes bowlingbanen heeft niet geleid tot een verhoging van de in april 2017 geoffreerde verkoopprijs. Leefbaar 3B woordvoerder Wouter Hoppenbrouwer vindt dat ongeloofwaardig. Ook de consequenties ervan voor het parkeerterrein en het meebetalen door Happy Italy van een deel van de aanleg van de parkeerplaatsen lijkt tijdens de onderhandelingen geen onderwerp van gesprek te zijn geweest.

Ook de verkoopprijs van de vierkante meters speeltuin is voor de raad onduidelijk. De handtekeningen zijn gezet, dus er is geen financiële weg terug. Nadat het restaurant en bowlingbaan in 2019 is geopend, worden de nu geheime stukken openbaar. Op dat moment zal duidelijk zijn hoe alles exact is verlopen en of de huidige verkoopprijs correct is geweest.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*