Bevlogen mensen

Ruim 1,5 jaar ben ik nu wethouder in ons mooie Lansingerland. Gevormd door de voormalige gemeenten Bleiswijk, Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs. Terugblikkend op de afgelopen periode vallen een aantal zaken op. Ik wil er graag enkele belichten, zonder wie dan ook maar tekort te willen doen.

Als ik de Heraut lees dan kom ik vaak kritische bijdragen tegen van inwoners. Dat is kennelijk een manier van aandacht vragen voor op zichzelf genomen ook serieuze problemen. Los van het feit dat er ook andere manieren zijn om aandacht te vragen voor door onze inwoners ervaren problemen, bv. door een melding te maken via internet, gebruik te maken van het spreekuur van de collegeleden of anderszins, raken de positieve gebeurtenissen in onze samenleving daardoor wat ondergesneeuwd.

Tot nu toe kom ik regelmatig heel veel aardige en bevlogen mensen tegen die met buitensporig groot enthousiasme hun belangeloze inzet leveren om in eigen tijd bij te dragen en het verbeteren van onze gemeente.

Al vanaf het begin van mijn wethouderschap heb ik een bijzonder plezierige relatie opgebouwd met de fietsersbond. De bevlogenheid van een man als Piet Mazure werkt aanstekelijk en draagt bij aan resultaten. En wat zo bijzonder aan de samenwerking met Piet is dat hij niet achterover leunt en zich beperkt tot het uiten van wensen, maar dat hij daadwerkelijk inzet op het leveren van bijdragen aan de verbetering van de omstandigheden van de langzaam verkeer deelnemers, fietsers in het bijzonder. Een prachtmens!

Of wat te denken over de groep rond Werner Roovers, die met elkaar geheel belangeloos de randen van onze gemeente opzoekt en daar afval ruimt. En daar blijft het niet bij, nee hij verzorgt ook met zijn groep vrijwilligers acties op school. Als gemeente faciliteren wij bijzonder graag zijn werkzaamheden; want schoon en heel draagt bij aan een veilig Lansingerland waar het goed toeven is.

Tot slot denk ik met heel veel genoegen terug aan mijn gesprekken met de beide directieleden van de bibliotheek. Petra en Carla. Wat een enthousiasme en wat een passie voor hun werk! En een visie die ver uitstijgt boven het leiden van een bibliotheek in Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp. Indrukwekkend om met hen te discussiëren over de opbouw van een moderne samenleving, waarin door samenwerken en het verbinden van belangen een meerwaarde wordt bereikt voor de werkvelden waarin zij actief zijn.

Wat al deze mensen met elkaar gemeen hebben is, dat zij zich bewust zijn van het feit dat het niet langer een kwestie is van achterover leunen en de overheid regelt het wel. Maar dat zij ideeën ontwikkelen en ook bereid zijn zich in te zetten voor de uitvoering en daarvoor daadwerkelijk te gaan. Voor mij als wethouder zijn het juist deze mensen die mij er dagelijks aan herinneren waarvoor ik het allemaal doe. Dat inspireert, dat enthousiasmeert en daar heb ik dan ook graag mijn lange werkweken voor over. 

Henk de Paepe
wethouder namens Leefbaar 3B

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*