Labyrint in Annie MG Schmidtpark feestelijk geopend

In de raad van 31 oktober 2017 heeft de gemeenteraad van Lansingerland besloten een burgerinitiatief over de aanleg van het Labyrint mede te financieren.

De initiatiefnemer van het Labyrint, de heer Koos Zijlstra, gaf aan dat een labyrint geen doolhof is om in te verdwalen, maar een weg die de wandelaar telkens kan verbazen. Een labyrint van lijnen op de grond, dat groot en klein uitnodigt speels of serieus dit pad te volgen en aanzet tot nadenken. De weg naar het labyrint was net zo verbazend en verrassend als de weg in het labyrint zelf. Een labyrint nodigt al vele eeuwen iedereen, jong en oud, uit om de weg naar binnen te volgen en daarbij ook de eigen gedachten te laten gaan. Niets voor niets geldt nu dan ook het motto: “Geef Lansingerlanders te denken”.

De gemeenteraad vindt het initiatief om een labyrint in het Annie M.G. Schmidtpark te realiseren creatief, speels, artistiek en sympathiek. Het spirituele, bezinnende element heeft de raad aangesproken. Samen met John Luyt en Aad Barnhoorn heeft de heer Koos Zijlstra het resterende geld via Crowdfunding bij elkaar gebracht en is het plan gerealiseerd en zaterdagochtend geopend door burgemeester Pieter van de Stadt. Dansschool Gymspot uit Bergschenhoek gaf met een kinderdansgroep een korte dansvoorstelling in het labyrint. Het Labyrint ligt naast de “Tuin van Floddertje” in het Annie MG Schmidtpark.

De gemeenteraad heeft voor vier burgerinitiatieven in oktober 2017 geld beschikbaar gesteld.
• Het Zangfietspad ten bedrage van € 500;
• Herbouw Tol ’t Meerhek ten bedrage van € 18.250;
• Het Labyrint ten bedrage van € 7.000;
• LansingerZon, voor het onderdeel oprichten energiebank, ten bedrage van € 4.250.

Het Zangfietspad en het Labyrint zijn nu gerealiseerd. De crowdfunding voor herbouw van Tol ’t Meerhek is nog in volle gang en ook bij LansingerZon worden grote stappen voorwaarts gemaakt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*