Toekomst van de Rotte

Ruim een week geleden heeft Leefbaar 3B de toekomst van de Rotte op de agenda van de raad van Lansingerland gezet.

Aanleiding is de Pekhuisbrug, die al enkele jaren niet meer open kan, doordat een baggerschuit tegen de brug is gevaren. Wat grotere boten kunnen daardoor niet naar het brede deel van de Rotte varen en daar hebben watersporters en watersportondernemers veel hinder van. Ook zijn hierdoor veel ligplaatsen alleen met gestreken mast te bereiken en kan men hierdoor veel ligplaatsen niet meer zeilend bereiken. Graag zouden zij de Pekhuisbrug weer in de oorspronkelijke staat willen hebben, waarbij voor watersporten de brug weer omhoog kan. Een tweede heel belangrijke aanleiding is dat de ondernemers langs de Rotte en de Stichting Plezierrivier De Rotte de aantrekkelijkheid en de grote recreatieve waarden van het Rottemerengebied graag willen vergroten.

Tegelijkertijd staat de Rotte in de belangstelling van de provincie Zuid-Holland, twee waterschappen en een aantal gemeenten om de Rotte als recreatieve vaarroute te verbinden met de Oude Rijn en de Vliet, het groene hart van Zuid-Holland.

Daarom hebben Jan Pieter Blonk en Leon Erwich namens Leefbaar 3B, mede ondertekend door de PvdA, een motie ingediend om de volgende punten in het bestuur van het Recreatieschap Rottemeren te agenderen:
 De mogelijkheden en de haalbaarheid van een recreatieve vaarroute van Rotterdam naar het groene hart van Zuid-Holland te bespreken;
 Over deze nieuwe recreatieve vaarroute met het college van Zoetermeer te overleggen;
 De rol van de Pekhuisbrug daarin te betrekken.

In de NRC stond afgelopen weekend een heel interessant artikel over de Rotte met de titel:
“Rotte hoeft niet doodlopend te blijven”. Link naar het artikel.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*