Regionale fietsroute door woonwijk opnieuw onder de aandacht

Door het inspreken van een bezorgde bewoner van de Zilvergracht in Berkel en Rodenrijs is door de commissieleden besloten dit onderwerp op de agenda te zetten van de commissie Ruimte op 17 september. De Zilvergracht met authentieke gevels en een gracht in het midden heeft geen trottoir. Vanaf de voordeur is nog circa 1 meter eigengrond waarna gelijk de straat begint. Deze straat is alleen toegankelijk voor fietsers en bromfietsers. Wandelaars worden niet op de borden aangegeven. Voor spelende kinderen is al helemaal geen veiligheid.

Helaas kennen wij allen het gedrag van sommige snelfietsende medeburgers. De Zilvergracht is nu nog niet aangesloten op de regionale fietsroute, maar als dit na het gereed komen van het Gouden Hart vlakbij het station Westpolder wel het geval is, zijn de bewoners van de Zilvergracht bang voor de gevolgen voor de veiligheid in hun woongebied.

Leefbaar 3B heeft via Cheryta Buijs al eerder aandacht gevraagd voor de gevaren van deze regionale fietsroute door woonstraten, waar geen trottoir is zoals de Anne de Vriessingel dat evenals de Zilvergracht in de Westpolder ligt.

De fietsroute zou beter over de Stationssingel kunnen lopen. Deze weg heeft een gescheiden fietspad. De Stationssingel ligt parallel met de Zilvergracht en één afslag eerder of verder op de Oudelandselaan richting station Westpolder.

Het lijkt zo gemoedelijk zoals de straten zijn ingericht in de Westpolder zonder trottoir en geen doorgaand verkeer. Fijn voor spelende kinderen en wandelaars. Met het aanwijzen van het regionale fietspad door deze gebieden is de werkelijkheid echter anders. Leefbaar 3B heeft al eerder twijfels geuit bij de inzichten van de verkeersdeskundigen en zal op 17 september de bespreking om tot een oplossing te komen graag met de andere fracties voeren.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*