College legt verantwoording af over informatiebeveiliging

Op woensdag 14 november is door het college aan de raadscommissie Algemeen Bestuur verantwoording afgelegd over de informatiebeveiliging van de gemeente Lansingerland.

Het afleggen van deze verantwoording door het college is essentieel omdat begin dit jaar ernstige gebreken in de informatiebeveiliging van de gemeente Lansingerland zijn gerapporteerd. Het Rekenkamerrapport over deze kwestie gaf zelfs aan dat gevoelige informatie bij de gemeente Lansingerland onvoldoende in veilige handen was. Leefbaar 3B heeft zich toen sterk gemaakt voor een betere informatiebeveiliging, want er moet zwaar worden ingezet op een veilig Lansingerland. Een veilig Lansingerland gaat daarbij ook over informatieveiligheid en privacy. Het college lijkt hier nu gehoor aan te hebben geven.

Leefbaar 3B woordvoerder Johan Philippens: “Op hoofdlijnen lijkt de informatiebeveiliging de goede kant op te gaan. Op detail niveau zijn wij als Leefbaar 3B positief kritisch. Een aantal onderdelen waarover het college verantwoording moet afleggen ontbreekt. Daarnaast zetten wij onze vraagtekens bij de methodiek van zelf-evaluatie. Soms lijkt het erop dat de slager zijn eigen vlees keurt.”

Leefbaar 3B blijft de informatiebeveiliging van de gemeente scherp in de gaten houden. Want de Leefbaar 3B slogan “Samen maken we het Leefbaar” geldt ook in de digitale wereld van Lansingerland.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*