leefbaar3b-vrijstaand
Beste lezer,
Leefbaar 3B organiseert binnenkort weer een cursus "Introductie in de gemeentepolitiek". De cursus biedt een kennismaking met de lokale politiek: over het reilen en zeilen van de gemeenteraad, het college van Burgemeester en Wethouders en de ambtelijke organisatie.
Inmiddels is de cursus een terugkerend fenomeen, want Leefbaar 3B gaf de basiscursus eerder in 2021 (online), 2017, 2016 en 2013. Dit jaar bestaat de introductiecursus uit twee avonden.

Wil je dit keer ook meedoen? Wees er dan op tijd bij, want er is slechts plek voor 20 deelnemers. De introductiecursus kost € 15,- (gratis voor bestaande en nieuwe Leefbaar 3B leden) en bestaat uit 2 verplichte bijeenkomsten: op 16 april en 23 april van 19:15 tot 22:30 uur. De cursus vindt plaats in het gemeentehuis.

Veel leesplezier en een fijne dag.

Leefbaar 3B organiseert een cursus gemeentepolitiek voor beginners

Deze cursus is bijzonder geschikt voor inwoners die in vogelvlucht meer willen leren over de lokale politiek, hoe zij kunnen deelnemen en invloed kunnen uitoefenen op gemeentelijk niveau. Het is ook waardevol voor nieuwe of aspirant-politici, maatschappelijke organisaties, en iedereen met interesse in de werking van de lokale democratie.
Leefbaar 3B organiseert een cursus gemeentepolitiek voor beginners

Kinderen bouwen de toekomst: Democracity in de raadzaal

Kinderen bouwen de toekomst: Democracity in de raadzaal
Leefbaar 3B is er trots op dat de gemeente Lansingerland deelneemt aan het door ProDemos aangeboden programma om leerlingen al vroeg te betrekken bij de (lokale) politiek. Het programma heet "Democracity". Het is een educatief programma in de vorm van een spel. Tijdens Democracity bouwen leerlingen samen aan hun eigen stad. De vraag is: gaan ze voor bedrijven, veel groen …

Kosten voor indexering GRJR moet door het Rijk betaald worden

Donderdag 29 februari 2024 stond de zienswijze op de kadernota van de gemeenschappelijke regeling Jeugdhulp Rijnmond op het programma. Leefbaar 3B benadrukt de financiële druk in Lansingerland op de begroting met betrekking tot de jeugdzorg, waarbij er een keuze moet worden gemaakt tussen bezuinigen op structure lasten (zwembad, bibliotheek, onderhoud buitenruimte, veiligheid, sportverenigingen, etc) of bijvoorbeeld een enorme verhoging …
Kosten voor indexering GRJR moet door het Rijk betaald worden
Email Marketing Powered by MailPoet