leefbaar3b-vrijstaand
Beste lezer,
Alhoewel er geen vergaderingen deze week op het programma stonden en komende week het voorjaarsreces is, sturen we u een extra nieuwsbrief met enkele updates. De eerste paal van Casa Cadanza werd deze week geslagen en Leefbaar 3B was ook weer goed vertegenwoordigd in de media.
Veel updates verschijnen doordeweeks al op onze social media. Vergeet dan ook niet om ons op Instagram, Facebook en Twitter te volgen.

Veel leesplezier en een fijne dag.

Bouw Cultuurhuis Casa Cadanza eindelijk gestart

Op een dag die symbool staat voor liefde en verbondenheid, Valentijnsdag, werd een belangrijke mijlpaal bereikt in de culturele ontwikkeling van Lansingerland: de eerste paal van Cultuurhuis Casa Cadanza werd met ceremonie de grond ingeslagen. Een korte uiteenzetting over de historie, teleurstelling en inzet van Leefbaar 3B op dit dossier.
Bouw Cultuurhuis Casa Cadanza eindelijk gestart

Jan Pieter bij Lansingerland Actueel over NOOT Personenvervoer

Raadslid Jan Pieter Blonk was namens Leefbaar 3B uitgenodigd voor een reportage over de slechte dienstverlening door NOOT Personenvervoer. Op RTV Lansingerland wordt het programma elk uur herhaald en u kunt het hier terugkijken. De dienstverlening door NOOT is nog steeds abonimabel slecht.

Raadsleden delen wintermutsen uit

Raadsleden deelden vorige week zaterdag wintermutsen uit onder het mom "praat met de Raad". De gemeente Lansingerland organiseert jaarlijks een actie waarbij zij strooizout beschikbaar stelt voor inwoners. Onze Leon Erwich liep in het gemeentehuis een grote partij wintermutsen tegen het lijf, die ooit zijn aangeschaft voor een Molentocht bij winterweer. De mutsen waren al lange tijd vergeten en daarom opperde Leefbaar 3B om de mutsen uit te delen namens de gemeenteraad bij de strooizout actie. Op korte termijn heel goed geregeld door onze communicatieadviseur bij de griffie!

Bleizo-West voortgang

De impasse in het dossier Bleizo-West blijft de gemoederen bezig houden. N.a.v. de brief die het college vorige week verzond met het voorstel een bestuurlijk bemiddelaar in te schakelen, verschenen weer diverse artikelen in de dagbladen, waaronder eentje in het Algemeen Dagblad met een interview met Terry Duivesteijn namens Leefbaar 3B.
Ook in Zuidplas is weerstand ontstaan tegen het besluit van de provincie om Kruisweg te onderzoeken als mogelijke locatie voor windenergie. In Zoetermeer vergaderde de gemeenteraad ook over het dossier. De inbreng van D66 Zoetermeer verbaasde ons echter zeer. Zij zeggen: "ongelooflijk, dit zijn echt onbegrijpelijk en wereldvreemde acties, vooral omdat er een rapport ligt waaruit blijkt dat Kruisweg in Lansingerland het meest geschikt blijkt voor de bouw van een windturbine". Over wereldvreemd gesproken: wij vragen ons af of D66 Zoetermeer wel goed op de hoogte is van provinciaal omgevingsbeleid dat Kruisweg aanwijst als groene buffer in het Groene Hart.
Ondertussen heeft Leefbaar 3B ook contact gezocht met enkele Provinciale Statenfracties die hier geen lokale afdelingen hebben, zoals JA21, BBB en PVV. Zij kunnen vanuit Provinciale Staten de druk op te voeren op Gedeputeerde Staten en wij laten graag het geluid van Lansingerland uit eerste hand horen. Een delegatie van JA21 Zuid-Holland kwam afgelopen maandag dan ook op werkbezoek langs op het gemeentehuis in Lansingerland.
facebook twitter instagram 
Email Marketing Powered by MailPoet